Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
SharePoint

Limburg

Laatst gewijzigd op 11-10-2011 11:44 door VLMWEB\vlmweb_svcb

Limburg

De projectwerking draaide in Limburg op volle toeren. Er werd verder gewerkt aan talrijke projecten: Molenbeersel, de lokale grondenbanken, de kavelbemiddeling Steenkamp-Wurfeld, Jesseren, … Ook op het terrein  werden heel wat werken uitgevoerd: ondermeer in Bergerven, Zwarte Beek en Grootloon. Bovendien werd in 2010 het belangrijke startschot gegeven aan het vlaggenschipproject De Wijers waarvan de Limburgse gouverneur voorzitter is. Het planprogramma van de Stiemerbeekvallei werd goedgekeurd en de laatste werken werden uitgevoerd in Opitter. Het is dankzij goed draaiende projecteams dat dit allemaal is kunnen gerealiseerd worden.   
In 2011 zal het inrichtingsplan van Gerhagen volledig uitgewerkt worden. Er komt een ontwerp van het ruilverkavelingsplan Molenbeersel en het Masterplan de Wijers zal worden ontwikkeld.
Op het terrein zullen er werken worden uitgevoerd in Tösch-Langeren, Grootloon, Jesseren en Zwarte Beek.

De dienst Steun- en Beheermaatregelen (beheerovereenkomsten) heeft in 2010 jaar veel gerealiseerd. Enerzijds moesten heel veel aflopende contracten hernieuwd worden, zoals BO Water, anderzijds werden er ook veel nieuwe overeenkomsten gesloten. Vooral de BO akkervogels en weidevogels nemen sterk toe. In totaal werden er contractaanvragen en hernieuwingen van 531 landbouwers verwerkt. Dit is ruim meer dan het dubbel van de voorbije jaren.
Ook werden in 2010 talrijke mooie gebiedsgerichte initiatieven genomen, zoals weidevogelbescherming in Lummen, een gerichte aanpak van de akkervogelmaatregelen in de kerngebieden van Haspengouw en in Halen, houtkantenbeheer in Peer, beheer van holle wegen in St. Truiden en Gingelom, perceelsranden Mombeekvallei, erosiebestrijding regio Borgloon,  …