Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
SharePoint

Antwerpen

Laatst gewijzigd op 11-10-2011 11:42 door VLMWEB\vlmweb_svcb

Antwerpen

Voor het landinrichtingsproject Grote Netegebied, heeft de VLM een mooi compliment gekregen van Raf Truyens, burgemeester van Hechtel-Eksel maar ook Vlaams parlementslid. Raf Truyens heeft gezegd dat hij graag samenwerkt met VLMers omdat ze er voor gaan, vol enthousiasme en vakkennis. “Jullie zijn officieel wel ambtenaren” zei hij, “maar jullie doen mij in niets denken aan het klassieke beeld dat de meeste mensen hebben van ambtenaren”.

Dat is een opmerking die ook herhaaldelijk gemaakt wordt door burgemeesters en partners in het de Merodeproject, en de projecten in de Noorderkemoen die zich blijven verbazen over de daadkracht van de VLM en de gedrevenheid van de VLMers. “Op de VLM kan je rekenen” wordt daar gezegd…
Het is ook op basis daarvan dat VLM Antwerpen gevraagd is om bij te dragen aan de uitvoering van het raamakkoord de Liereman in Oud-Turnhout. Dit wordt een belangrijke testcase voor het nieuwe decreet landinrichting dat nu op de sporen wordt gezet.

In de grondenbank Sigma werd een oplossing gevonden voor een zwaar getroffen bedrijf.   Geen enkel betrokken kabinet had daar vorig jaar van durven dromen. De medewerkers van de cel grondzaken in Herentals zijn er blijven in geloven, hebben adequaat ingespeeld op die ene strategische opportuniteit die zich voordeed, en daar was plots de oplossing, een bedreigd bedrijf gered en het draagvlak voor de Sigma-ingrepen vergroot!
 
In 2010 is VLM Antwerpen er in geslaagd het aantal beheerovereenkomsten te verdubbelen. De noodzakelijke inhaalbeweging is dus doorgezet en moet nu  geconsolideerd en verder doorgezet worden.